Values Assessments

WAAROM WERKEN MET WAARDEN?

Wie we zijn, wat belangrijk is, wat verontrustend is, en wat aan de grondslag ligt van onze beslissingen, zijn allemaal gerelateerd aan persoonlijke waarden.

Onze waarden vertegenwoordigen wat voor ons belangrijk is, wat ons intrinsiek motiveert, wat ons energie geeft en ons opwindt. Het beleven van onze waarden is essentieel voor een gelukkig leven.

Daarom is het interessant om de tijd te nemen en onze waarden te ontdekken, vooral omdat onze waarden evolueren met onze levenservaringen.

En dan ons gedrag in vraag stellen: als ik dit of die waarde beter wil leven, wat moet ik dan in de praktijk doen? En vooral, wat moet ik stoppen met doen?

Weet u dat meer dan 90% van onze acties worden gedicteerd door onbewuste manieren van denken. Om ons gedrag af te stemmen op onze waarden, is het belangrijk om zich bewust te worden van onbewuste "programma's" die spelen in een lus.

Tijdens een coachingtraject begeleid ik je bij deze ontdekking van jezelf en ondersteun ik je om in de praktijk te doen wat echt belangrijk voor je is.

HET MODEL VAN BARRETT

Het model van Barrett heeft bewezen een krachtig kader te zijn voor het activeren van het potentieel van mensen, leiders en organisaties over de hele wereld. Het model van Barrett heeft duizenden organisaties over de hele wereld geholpen hun cultuur te verbeteren en als gevolg daarvan de resultaten voor al hun stakeholders te verbeteren. De kern van het succes van het model is het begrijpen van de fundamentele menselijke behoeften en culturele omgeving die mensen nodig hebben om te bloeien.

Het Model van barrett vertegenwoordigt alle menselijke waarden in een 7-niveau model van bewustzijn. Het richt zich zowel op persoonlijke als organisatorische waarden en heeft zich ook verdiept in leiderschapswaarden om de verschillende spelers binnen organisaties op elkaar af te stemmen.

Meer informatie over het model is te vinden op de “Barrett Values Centre” website of door te klikken op deze link:

Article: Theoretical Support for the Barrett Model | Barrett Values Centre


Tools voor values assessments

TOOLS VOOR INDIVIDUAL ASSESSMENTS

INDIVIDUAL VALUES ASSESSMENT


Persoonlijke waarden in het licht van de huidige en gewenste organisatiewaarden


Hoe ben je afgestemd op de cultuur en waarden van jouw organisatie? Denk je dat de organisatie op de goede weg is?
Het resultaat van de IVA bepaalt wat je het meest waardeert en welke veranderingen in waarden of gedragingen in de organisatie nodig zijn om (meer) voldoening in je werk te vinden.

PERSONAL VALUES ASSESSMENT


Persoonlijke waarden


Het assessment van persoonlijke waarden is een eenvoudige enquête die slechts een paar minuten van je tijd vraagt en je een schat aan informatie biedt over “waarom” je doet wat je doet.
Het resultaat help je bij het identificeren van thema's voor je persoonlijke ontwikkeling.

Tools voor leadership assessments

LEADER SELF ASSESSMENT


Leiderschapswaarden


Ontdek wat je leiderschapsstijl drijft.
Wie je bent als leider, wat het belangrijkste voor je is, en wat ten grondslag ligt van je gedrag en besluitvorming zijn allemaal gekoppeld aan je leiderschapswaarden.
Leiderschap zelf-assessment vraagt slechts een paar minuten van uw tijd en biedt een schat aan informatie over uw kern operationele waarden als leider. Het beantwoordt de vragen over de gebieden waar je momenteel het meest actief bent en de volgende potentiële gebieden die van belang zijn voor je leiderschapcompetenties.

LEADERSHIP DEVELOPMENT REPORT


Leiderschap Ontwikkelingsverslag - 360-graden waarden assessment


Het rapport biedt je sterke punten, verbeterpunten en groeimogelijkheden in uw rol als leider, manager of teamleider op basis van een bevraging bij je collega’s.
Het assessment belicht de verschillen in perceptie tussen hoe je denkt dat je handelt en hoe je collega's het beleven. Het geeft je ook de adviezen van je collega's om je te helpen met het ontwikkelen van je vaardigheden en gedrag als een autentieke leider.
De LDR is een krachtig coachingsinstrument om zelfbewustzijn, persoonlijke transformatie en begrip te bevorderen van wat je als leider kan doen om je volledige potentieel te bereiken. Aan het einde van je coachingtraject is het raadzaam om een tweede LDR-assessment te organiseren om je evolutie in je leidinggevende rol te meten.

LEADERSHIP TEAM VALUES ASSESSMENT


Leiderschapswaarden van een directiecomité of team


De LTVA-assessment helpt directiecomités om hun performantie te verbeteren.
Het geeft een overzicht van wat uw leiders motiveert, beoordeelt hun effectiviteit als medewerkers en identificeert initiatieven die het team gelooft dat ze essentieel zijn om hun performantie in de toekomst te verbeteren. Het informeert u over de factoren die uw leiders weerhouden om effectief samen te werken (entropie).
De individuele rapporten van de leiders kunnen ook opgevraagd worden. Ze worden als basis gebruikt om een dialoog tussen de leden te starten en om de teamcohesie van het directiecomité te verbeteren.
Leiderschap zelf-assessment vraagt slechts een paar minuten van uw tijd en biedt een schat aan informatie over uw kern operationele waarden als leider. Het beantwoordt de vragen over de gebieden waar je momenteel het meest actief bent en de volgende potentiële gebieden die van belang zijn voor je leiderschapcompetenties.

TOOLS VOOR ORGANISATION & TEAM ASSESSMENTS

CULTURAL VALUES ASSESSMENT


Culturele waarden


Je krijgt een volledige diagnose van de cultuur van uw organisatie (of een deel van uw organisatie) door je medewerkers drie eenvoudige vragen te stellen die ongeveer 15 minuten in beslag nemen. Daarnaast kan je rapporten krijgen voor elke demografische groep die u hebt gedefinieerd.
Het assessment biedt een beter begrip van wat mensen in uw organisatie motiveert, een objectieve diagnose van wat werkt en niet werkt in uw cultuur, en bruikbare ideeën om de cultuur in de toekomst te verbeteren.
Het benadrukt ook welke factoren werknemers beletten hun werk met plezier te doen (entropie).

MERGER/COMPATIBILITY ASSESSMENT


Compatibiliteit in waarden in geval van fusie


Wist u dat meer dan 60% van de fusies en overnames mislukken door een gebrek aan aandacht voor de culturele integratie?
Je bent nu in staat om een uitgebreide culturele diagnose te stellen van de organisaties die deel uitmaken van de fusie om de uitdagingen en kansen te identificeren om de twee culturen samen te brengen.
Het verslag geeft aan of de twee groepen vergelijkbaar of verschillend zijn, hoe de twee groepen hun huidige culturen zien en welke culturele veranderingen ze graag zouden willen zien.
Het assessment maakt het makkelijker voor u om teams en afdelingen te integreren door het begrijpen van de sterke punten van elke groep, evenals de obstakels die zich kunnen voordoen. Het helpt ook om te bepalen waar groepen van elkaar kunnen leren.

Het ontastbare meten, een kans om te ontdekken en te delen wat echt belangrijk is voor ons.

Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met mij in.